Inkscape – Mustrid

Teemad

Mustriga värvimine

Mustriga saad värvida Object>Fill and Stroke paneeli kaudu. Selleks kliki Pattern valikule ja tee oma valik avanenud nimekirjas.

Mustri loomine

Mustrite nimekiri on küll pikk, aga erinevaid on vähe. Õnneks lubab Inkscape luua ise mustreid. Joonistasin objekti, mida soovin kasutada mustrina. Selekteerin selle ja valin menüüst Object>Pattern>Objects to Pattern

Pärast seda tegevust on uus muster nimekirjas olemas. Kahjuks pole see eriti kasutajasõbraliku nimega ning kui mustreid on rohkem, siis läheb raskeks.

Mustrite loomiseks on erinevaid tehnikaid. Näiteks hetkel on muster tihedalt üksteise küljes. Selleks, et sama mustri saaks vahedega, siis joonistan selle alla ilma värvideta ruudu ja võtan kõik gruppi.

Tulemus:

Mustri seaded

Mustri suurust, suunda ja asukohta saab muuta. Tee topeltklikk mustriga täidetud objektile ja see kuvab kolm kontrollpunkti.

Nende abil saad:

  • muuta mustri asukohta,
  • pöörata,
  • või muuta selle suurust.

Viimased postitused

Meist

metshein.com on pakkunud juba üle kümne aasta tasuta eestikeelseid infotehnoloogiaga seotud kursusi. Sama kurssi püütakse järgida ka edaspidi. Eesmärk muuta arvutiõpe võimalikult lihtsaks!

metshein.com: parim eestikeelne koolitusportaal

Autorist ja kontakt: kliki siia

Kontrolli tunnistust

Tööribale