Photoshop – Sissejuhatus arvutigraafikasse

Kellele kursus on suunatud

Selle kursuse eesmärgiks on olla abimeheks kõigile arvutigraafika õppijatele. Eelkõige on mõeldud kasutajaid, kes teevad just esimesi samme ja tahavad läheneda asjale rohkem paktiliselt.
Kogu kursus on jagatud kaheks ning selles peatükis keskendume rastergraafikale ja viime selle läbi Adobe Photoshop CS6 baasil. Kursus sobib, kui plaanid tulevikus näiteks hakata tegelema graafilise- või veebidisainiga, fotograafiaga, mängude loojana jne.

Kursuse õpitulemus

Selle kursuse läbimisel omandatakse järgmised teadmised ja oskused:

  • vektor- ja rastergraafika olemus ning nende põhilised kasutusalad
  • värvimudelid ja nende kasutamise põhimõtted
  • orienteerumine Adobe Photoshop keskkonnas
  • oskab luua ja ette valmistada graafikat erinevates meediumites kasutamiseks (ekraan, trükimeedia, video jne)

Vajalik tarkvara

Kursuse läbiviimiseks valisin rastergraafikaga manipuleerimiseks Adobe Photoshop CS6. Arvatavasti saab hakkama ka natuke vanema versiooniga ja tulevikus võib-olla ka uuematega. Aga kui oled näiteks Corel’i toodete või GIMP’i fänn, siis pead ise hakkama saama.

Hindamine

Materjal on ülesehitatud selliselt, et kõigepealt on teooria osa, millele järgnevad erinevad harjutused. Kui mingi osa harjutustest on positiivselt lahendatud, siis tuleb iseseisvalt hakkama saada mõne ülesandega. Positiivse lõpphinde saamiseks hoia igast tööst alles nii PSD kui ka JPG fail.

Tööks vajalikud failid

Tööks kasutame järgmiste portaalide tasuta pildimaterjale:

Kui kasutame pilte ainult õppimiseks, siis ei tohiks probleeme tekkida. Kui kavatsed mingil viisil raha nende piltide abil saada, siis loe kindlasti läbi, millised on autori õigused piltidele. Ise soovitan valida teoseid, mis on seotud Creative Commons litsentsiga search.creativecommons.org. Need on alati selged ja ka emakeelse tõlkega.

Jõudu tööle!

Viimased postitused

Meist

metshein.com on pakkunud juba üle kümne aasta tasuta eestikeelseid infotehnoloogiaga seotud kursusi. Sama kurssi püütakse järgida ka edaspidi. Eesmärk muuta arvutiõpe võimalikult lihtsaks!

metshein.com: parim eestikeelne koolitusportaal

Autorist ja kontakt: kliki siia

Kontrolli tunnistust

Tööribale