Premiere Pro – Mitmikkaamera video töötlemine (Multicamera, Harjutus 10)

Mitmikkaamera video loomine

Premiere Pro versiooniga CS6 parandati võimalust töötada videodega, mida on salvestatud mitme kaameraga samaaegeselt. Mitme kaameraga filmimist kasutatakse näiteks spordimängudel ja muusikavideo loomisel, kus näiteks üks kaamera näitab suurt üldplaani ja teised keskplaani mängijatest. Uus programm lubab korraga töödelda kuni 16 eriallikat.

Laeme harjutuseks alla videod, mis on rattureid fiminud neljast eriküljest: lae siit. See kogu projektikataloog on mahukas ja aeglasema ühenduse korral palun varuda kannatust. Kui need failid käes, siis tõsta need oma projketiaknasse.

Mitme kaameraga salvestatud videod tuleb kuidagi sünkroniseerida. Näiteks kasutada midagi visuaalset (näiteks mingi liigutus) või mingi eriline ja selgelt eristuv heli. Meie videodel teeb naine plaksu. Tee videol topeltklikk ja kasuta sobiva koha leidmiseks nooleklahve ning vali kaader kohe vahetult enne käte kokkusaamist.

Tee seda ka teiste klippidega. Nüüd, kui kõik soovitud klipid on sünkroonis, märgista need ja tee parem klikk. Avanenud menüüs vali CreateMulti-Camera Source Sequence

Avanenud menüüs lisa sellele nimi ja vali sünkroniseerimispunktiks In Points.

See tekitas siis grupi sünkroniseeritud videode hoidmiseks. Et sellega tööd edasi teha, tuleb luua uus sari – parem klikk ja vali New Sequence From Clip

Järgmiseks tuleb avada uus paneel Window>Multi-Camera Monitor. Selle paneeli vasakus servas näed lisatud videoklippe ja paremal aktiivset klippi. Klippe saad aktiveerida hiirega klikkides või klaviatuuril vastavat numbriklahvi vajutades. Hetkel on meil neli videoallikat, seega töötavad numbrid 1-4.

Edasi kliki salvesamise nupul Record On ja siis mängi video, klikkides Play/Stop Toggle.

Nüüd mängimise ajal vali vastav videoklipp, mida soovid näidata (kliki numbirtel 1-4). Pärast video läbimängimist võid Multi-Camera Monitor paneeli väiksemaks teha ja Sequence paneelil peaksid nägema tükeldatud video.

Mitmikkaamera video muutmine

 

Loodud mitmikkaamera video sarja on ka lihtne muuta ja endale sobivaks kohandada. Näiteks kasutades Rolling Edit Tool tööriista, saame ka klipi vahelt kiiresti muuta ühte klippi lühemaks ja teist pikemaks.

Kui oled kogemata valinud vale klipi, siis aseta mängupea sellesse ajahetke ning Multi-Camera Monitor paneelilt kliki mõnele teisele klipile.

Selline võta asendab klipi tervenisti. Kui aga hoiad all Ctrl-klahvi, siis tehakse videoklipile uus tükeldus.

Lõpetuseks veel selline märkus, et kuigi on kokku neli videoklippi, siis heli võetakse ainult esimesest klipist. See millised klipid sul mängus on näed, kui teed Multicam source’il parem klikk ja valid Open in Timeline.

Siin saad videoklippe eemaldada või lisada.

Harjutus 10

Viimased postitused

Meist

metshein.com on pakkunud juba üle kümne aasta tasuta eestikeelseid infotehnoloogiaga seotud kursusi. Sama kurssi püütakse järgida ka edaspidi. Eesmärk muuta arvutiõpe võimalikult lihtsaks!

metshein.com: parim eestikeelne koolitusportaal

Autorist ja kontakt: kliki siia

Kontrolli tunnistust

Tööribale