Programmi käivitamine ja kasutajaliides

Mis on PowerPoint 2016

Ideaalse esitluse loomiseks on vaja annet ja oskusi. Mõnel tuleb see lihtsalt ja loomulikult, mõni peab selle nimel aga kõvasti vaeva nägema. Õnneks on võimalik oma esinemisoskust parandada ning erinevate vahendite abil huvitavamaks muuta. Üks võimalus, mida ka koolid tavaliselt eeldavad, on PowerPoint kasutamine. Siinkohal arvan, et kui sul on aegajalt vaja silma paista, siis igasugune muu esitlusviis annab selle. Jätan selle fantaasia sinu otsustada :)

Microsoft PowerPoint 2016 on Office 365 paketti kuuluv tasuline esitlustarkvara, mille abil saad luua lihtsaid ja interaktiivseid esitlusi. Selle programmi puhul koosnevad esitlused slaididest, mis võivad lisaks tekstidele sisaldada pilte, videosid, heli, 3d objekte, tabeleid, diagramme jms. Hea fantaasia korral, saab luua ka huvitavaid seltskonnamänge.

Alternatiivid

Kuigi vaikimisi räägitakse esitluse loomise puhul alati PowerPoint’ist, siis on tal kõvasti alternatiive:

Programmi käivitamine

PowerPoint käivitamiseks otsi programmi ikooni töölaualt või Start menüüst.

Kui ei leia, siis kasuta otsingut – sisesta “powerpoint” ja kliki programmi ikoonil.

PowerPoint 2016 kasutajaliides

Programmi käivitamisel vali, kas soovid alustada “puhtalt”, valida olemasolevatest kujunditest või viimati avatud esitlusi. Vajutades siinkohal Esc-klahvi, alustad alati tühjast esitlusest.

Programmiaken koosneb viiest suuremast alast

  • Tiitelriba (Title Bar) – ala mis sisaldab kiirpääsuriba, kuhu kasutaja saab lisada oma tööriistu, esitluse nime, sisselogitud kasutaja ja aknaga manipuleerimise vahendid
  • Lindiriba (Ribbon) – ehk menüüriba, mis on jagatud vahekaartideks (tabsja need omakorda  gruppideks (groups). Igal menüügrupil on kindel ülesanne ja osad grupid ilmuvad välja alles mõnda kindlat operatsiooni teostades. Iga grupi kuvatavad tööriistad on populaarsemad ja kuvatakse vastavalt ekraani suurusele – väiksema ekraani puhul vähem. Kui antud grupi tööriistade hulgas peaks veel midagi olema, siis leiad need dialoogiakna (dialog box) nupust.
  • Slaidi ala (Slide Pane) – aktiivne slaid, mida hetkel muudad
  • Slaidide ala (Slides Pane) – slaidide navigatsiooniriba, kus saad näha ja muuta slaidide järjekorda.
  • Olekuriba (Status Bar) – esitluse info, navigeerimise ja esitluse tööriistad.

Kasutaja seaded

Kasutaja saab oma seadeid vastavalt kasutajaprofiilile muuta. Selleks kliki oma nimel tiitelribal ja vali Kontosätted.

Välimuse muutmine

Esimese asjana saad muuta natuke välimust. See “Office taust” valik muudab üleval nurgas taustakest, mis pole võib-olla nii oluline, kui “Office kujundus“. Nimelt on võimalik muuta tausta tumedamaks, mis säästab natuke rohkem silmi.

Muudatused salvestatakse automaatselt.

Microsoft Word teenused

Sinu konto all on näha ka tarkvaraga seotud teenused. Vaikimisi on kohe ühendatud sinu OneDrive, kuhu saad oma dokumente salvestada. Kui sul on veel OneDrive kontosid või soovid veel põnevaid teenuseid kasutada, siis kliki nupul Lisa teenus.

Attachments3

Viimased postitused

Meist

metshein.com on pakkunud juba üle kümne aasta tasuta eestikeelseid infotehnoloogiaga seotud kursusi. Sama kurssi püütakse järgida ka edaspidi. Eesmärk muuta arvutiõpe võimalikult lihtsaks!

metshein.com: parim eestikeelne koolitusportaal

Autorist ja kontakt: kliki siia

Kontrolli tunnistust

Tööribale