Microsoft Word 2010 ülevaade

Eellugu

Microsoft Word on tekstitöötlusprogramm, mis kuulub Microsoft Office kontoritarkvarapaketti. Esimene versioon tarkvaras Word 1.0 avaldati 1983. Esimene versioon loodi Xenixi platvormile. Suur populaarsust see ei saavutanud. Uus, parandatud kasutajaliidesega, versioon loodi Windows platvormile 1989.

Word 1.0
Word 1.0

Peagi saavutas programm väga suure populaarsuse ning hetkel võib leida seda peaaegu igas kontoris ja kodus. Hetkel on saadaval versioon Word 2010.

Word 2010
Word 2010

Milleks MS Word?

MS Word on programm, millega on mugav teksti sisestada ja vormindada. Selle abil saab kirjutada tavalist kirja, luua aruandeid, vormkirju, hulgikirju, plakateid, faliereid, visiitkaarte jne. Hädapärast on võimalik luua isegi veebilehekülgi.

Lisaks tekstisisestamisele on võimalik oma tööd varustada asjakohaste piltide, jooniste, valemite ja tabelitega. Eriti head on programmis automaatsed tegevused, mis muudavad töö palju lihtsamaks ja probleemivabamaks. Näiteks õigekeelsus kontroll (ükskõik mis keeles), leheküljenumbrid, viited, sidumine teiste programmidega jne. Lisaks saavad nutikamad kasutajad luua programmile oma rakendusi.

MS Word 2010 versiooniga liidati programm Microsofti pilvega – st. et kasutaja saab oma dokumendid salvestada otse veebi ning neid seal teistega jagada. Kellel huvi, et mis on uut Word 2010, siis kliki office.micrsoft.com lingile.

Alternatiivid

Õnneks pole Microsoft Word maailmas ainuke ning sellelel leidub terve hulk alternatiive. Paljud versioonid on loodud mitmele platvormile (Windows, Linux, MacOs, Android jne), kuid lisan nimekirja sihiga Windows kasutajatele.
Tasuta

Järgmistes peatükkides vaatame kuidas Microsoft Word 2010 programmi produktiivselt kasutada. Olen jaganud kogu teema peatükkideks ning harjutusteks. Materjal on tekstipõhine ning täiendatud piltide ja animatsioonidega. Raskemad kohad varustan animatsioonidega.

Kui seoses Wordiga on raskusi või kui soovite midagi parandada, siis kõik ettepanekud on oodatud.

JÕUDU TÖÖLE!

Viimased postitused

Meist

metshein.com on pakkunud juba üle kümne aasta tasuta eestikeelseid infotehnoloogiaga seotud kursusi. Sama kurssi püütakse järgida ka edaspidi. Eesmärk muuta arvutiõpe võimalikult lihtsaks!

metshein.com: parim eestikeelne koolitusportaal

Autorist ja kontakt: kliki siia

Kontrolli tunnistust

Tööribale