WordPress – Töö kujundusmallidega

Teemad

  • kujundusmalli valimine
  • kujundusmallide allalaadimine
  • kujundusmalli seaded

Kujundusmalli valimine

Esimesena sinu WordPress saidile sattudes hakkab kohe silma milline see välja näeb. Ja siis alles pööratakse tähelepanu selle sisule ja kasutamismugavusele. WordPressi lisatud kujundusmallid leiad menüüst Välimus>Teemad

Avanenud lehel kuvatakse kõige suuremalt aktiivne kujundus, milleks on hetkel Twenty Thirteen.

Altpoolt leiame väiksemalt kuvatud kolm teemat, mille all on menüüd:

  • lülita sisse
  • eelvaade
  • täpsem vaade
  • kustuta

Enne kujunduse aktiveerimist on mõttekas klikkida eelvaatele. See annab võimaluse vaadata kuidas leht meile paistab, kas pildid on sobiva suurusega, kas moodulid asuvad soovitud kohtades jne. Kui sobib, siis kliki Salvesta & aktiveeri nupule.

Eelvaate akna vasakus servas on kujundusmalli mõningad seaded, mida piilume kohe eraldi.

Kujundusmallide allalaadimine

WordPressile pakutavaid kujundusmalle on julgelt öelduna tuhandeid. Ja paljud arendajad pakuvad neid tausta või väikese tasu eest. Vaatame, kuidas kasutada WordPressi teemapaigaldust. Selleks vali Välimus>Teemad ning avanenud aknas leia üles Paigalda teemad sakk. Kuna kujundusi on tõesti palju, siis saad kiiresti omaduste järgi otsida edndale kõige sobivama.

Võtame näiteks Uusimad kujundused.

Kasuta kujundustega tutvumiseks kindlasti eelvaadet ja seejärel kliki paigalda. Kui kujundus on edukalt allalaaditud, siis kliki lingil Lülita sisse.

Iga kujundus on eriline ning võib vajada kohendamist. Näiteks teised moodulid, erinev paigutus, puuduv tõlkefail jne. Juhul kui sulle mõni kujundus peaaegu meeldib ja sa pead selle ümbertegema, siis nimetatakse seda child theme’iks

Kujundusmalli seaded

Seadistustega tutvumiseks valime tagasi Twenty Thirteen kujunduse, et meil oleks kõik ühtemoodi.

WordPress lubab teha kujundusmalli muudatusi ilma koodi süvenemata. Näiteks mõnede kujunduste puhul on toodud välja Välimus>Päis menüü.

Selle kujundusmalliga saad siin muuta näiteks päise taustapilti kui ka tekstivärvi. Lisaks leiad toreda valiku, kus on kirjas juhuslik. See kuvab iga kord juhusliku pildi. Ja kui nüüd otsida üles kujundusmalli piltide kataloog C:\wamp\www\wp\wp-content\themes\twentythirteen\images\headers, siis saad need näiteks asendada oma piltidega.

Kujundusmalli teistele  seadetele saad ligi kui vali menüüst Välimus>Kohanda.

See avab täiesti uue akna koos eelvaatega. Siit saad muuta samuti päise pilti ja teksti ja lisaks nüüd ka kodulehe nime ja lühikirjeldust. Ka see menüü ja valikud võivad kujunduseti erineda.

Kui oled muudatustega valmis, siis salvesta ja sulge aken.

Viimased postitused

Meist

metshein.com on pakkunud juba üle kümne aasta tasuta eestikeelseid infotehnoloogiaga seotud kursusi. Sama kurssi püütakse järgida ka edaspidi. Eesmärk muuta arvutiõpe võimalikult lihtsaks!

metshein.com: parim eestikeelne koolitusportaal

Autorist ja kontakt: kliki siia

Kontrolli tunnistust

Tööribale