Muud abistavad masinad

Pärast Cricut Makeri soetamist, avastad, et tegelikult on sul veel vaja erinevaid seadmeid ja vahendeid. Pisike ülevaade, mida võiks sul veel vaha minna.

Paberlõikurid ja giljotiinid

Esimese asjana soovitaks kohe alguses muretseda korralik trimmer üleliigse materjali eemaldamiseks. Cricut oma toodangus on olema lõikur, mis sobitub Cricut lõikemati suurusega.

Endal pole sellist olnud, aga seda peetakse suhteliselt heaks. Kuna endal oli varem trimmerid olemas, siis seda endale ei tellinud. Trimmerite valikul tuleb otsustada, kas giljotiin või lõiketeraga.

Giljotiini ei soovita, kui seda peavad käsitlema väiksemad lapsed. Giljotiini eelis on just maksemate materjalide lõikamine.

Lohistatava lõikuri valiku puhul eelistan ümarat lõiketera ning see, et seda peab saama vahetada. Lisaks jälgi, et tera ei loksuks. Nutikamatel lõikuritel saab trimmeri pead vahetada ning lisada voltimisjoonte tekitajat, perforeerimiseks, lainelõikuseks jms. Hind sõltub tavaliselt, kui suurt materjali suudab lõigata (näiteks A3) ning kui paksu. Soovitatav on lõigata ühte lehte korraga.

Printerid

Varem või hiljem soovid luua kleepekaid ning siis oleks vaja soetada endale üks värviprinter. Siinkohal ei ole väga vahet, kas laser või tindi. Laserprinterid on kiired aga tindiprinteri suudavad paremat fotokvaliteeti.

Eriti huvitav on soetada printer sublimatsioontrükkimise jaoks. See tähendab, et printeris kasutatakse vastavaid värve ja paberit, mis pärast kuumpressis kruusile, t-särgile, mütsile vms trükitakse. Populaarsemad on siinkohal Epsoni ja Sawgrass printerid. Soovitavalt vali selline, mille kassete saad ise täita. Taoliste printerite puhul ära unusta, et kui pikalt ei kasuta, siis tüüsid ummistuvad ning nii pea muid tinte ei kasuta.

Kuumpressid

Teatud materjalide puhul on kasutada kuumust, et see soovitud pinnale kinnituks. Näiteks kuupressitavad kiled, infusible ja sublimatsiooni tint. Kuumutamiseks sobib ka tavaline triikraud, kuid selle kuumus ei jaotu ühtlaselt. Paremaks lahenduseks on Cricut oma EasyPress2 kuumpressid. Neid on mugav kasutada, kuumenevad kiiresti ja hea riiulisse ära panna, kui enam ei vaja. Negatiivse poolena võiks välja tuua selle, et see ei mäleta viimati kasutatud seadistust ning ei saa avaldada survet ning kuumutada kumeraid pindu.

Ideaalsed on aga nn klassikalised kuumpressid. Olemuselt on kogukad, aga nende abil saad avaldada ühtlast survet ning see mäletab su viimati kasutatud parameetreid. Lisaks võid masinaga kaasa saada näiteks kruuside ja nokamütsipressid.

 

Muud vidinad

Skalpell, joonlaud ja lõikematt

Kindlasti sebi endale üks skalpell koos varuteradega ning metallist joonlaud. Ning, et kuskil lõigata oleks, siis üks korralik lõikematt ei teeks paha.

Kraapimis ja silumisvahend

Selleks, et väikeseid tükikesi lõikemati või vinüüli küljest lahti saada, oleks vaja muretseda mõningad kraapimisvahendid. Üks võiks olla selline teravama otsaga ja teised nagu spaatlimoodi. Laiemat saab kasutada ka kleebiste paigutamisel.

Lahe seadeldis on Cricut BrightPad, mis lubab vinüülide ja kleebiste puhul näha lõikejooni.

 

 

Viimased postitused

Meist

metshein.com on pakkunud juba üle kümne aasta tasuta eestikeelseid infotehnoloogiaga seotud kursusi. Sama kurssi püütakse järgida ka edaspidi. Eesmärk muuta arvutiõpe võimalikult lihtsaks!

metshein.com: parim eestikeelne koolitusportaal

Autorist ja kontakt: kliki siia

Kontrolli tunnistust

Tööribale